Praktische oefening voor een stressvolle dag

Een korte meditatie oefening voor meer energie en focus, gewoon achter je bureau

Sinds een aantal jaren ‘doe’ ik aan meditatie. Daarvoor had ik een beeld van meditatie, namelijk ‘zen’ zittend op een kussentje met mijn ogen dicht. Meditatie leek me wat ‘zweverig’. Inmiddels ervaar ik dat meditatie en zen zitten op mijn kussen niet zweverig is, maar me juist uít mijn hoofd haalt naar het hier en nu. Het geeft me rust, flexibiliteit en inzichten. Ook tijdens mijn werkdag helpt het me om met meer energie en focus aanwezig te zijn.

Praktische oefening voor een stressvolle dagAdemen

Een van de belangrijkste dingen die ik door meditatie heb geleerd, en ik ook op het werk en thuis toepas is het effect van ademen.

Misschien herken je die werkdagen waarop je het gevoel hebt dat je jezelf voorbijloopt? Dan is er een korte ademhalingsoefening die jou kan helpen om in een paar seconden stress van je af te laten glijden. De oefening geeft energie en je kunt je dag weer aan.

Stress

Een overvolle takenlijst, de telefoon die maar blijft overgaan, een deadline die steeds dichterbij komt en een mailbox die schreeuwt om aandacht. Alleen al door dit op te schrijven voel ik de stress toenemen. Herkenbaar?

Dan wil ik je graag uitnodigen om het een keer te proberen. Het is best makkelijk om te doen en in een korte tijd helpt het je om letterlijk weer op adem te komen.
Zo werkt het

Stap 1: Sluit je ogen en adem vier tellen diep in door je neus.

Stap 2: Houd je adem vervolgens vier seconden vast voordat je langzaam uitademt

Stap 3: Adem vier tellen uit

Stap 4: Wacht vier tellen en doe dit dan opnieuw.

Hiermee stap je zestien seconden lang uit je hoofd en in je lichaam. Doordat je heel even alleen maar met je ademhaling bezig bent, wordt het rustiger in je hoofd en kan energie weer stromen.

Probeer het maar eens!

Wil je meer energie en focus in jouw leven? Volg dan nu onze Workshop Mindfulness!

Geschreven door: Irma Lamp

Offerte aanvragen
Terug naar het blog overzicht