Teamontwikkeling

Tijdens het Teamontwikkeling jaarprogramma werken we aan het versterken van de verbinding. Verbinding met jezelf, je collega’s én de organisatie. Dat is onmisbaar om effectief samen te werken en optimaal te functioneren als team. Wij zetten in op een verandering van binnenuit. Uiteraard stemmen we de inhoud en oefeningen af op jullie situatie. Het Teamontwikkeling jaarprogramma is maatwerk.

Offerte aanvragen
Brochure downloaden

Strubbelingen in het team

Roddelen, gedemotiveerde medewerkers en burn-out zijn verschijnselen van teams die niet goed voor zichzelf zorgen. Medewerkers voelen zich niet vrij genoeg om te delen wat zij op hun hart hebben. Uit onvrede worden er bondjes gecreëerd of haakt men af. Er ontstaan conflicten die onderhuids blijven sudderen. De verbinding raakt verstoord en daardoor neemt de kracht van het team af.

Verbinding, vertrouwen en richting

Een excellent team doet dat anders. In een krachtig team kennen de onafhankelijke spelers zichzelf en elkaar. Er is onderling vertrouwen en verbinding. Men durft elkaar feedback te geven, waardoor miscommunicaties en conflicten worden besproken en opgelost. Ze zijn zich bewust van elkaars talenten en uitdagingen en weten deze optimaal te benutten. Er heerst een lerende cultuur, waarin men elkaar helpt zich verder te ontwikkelen. Een effectief team maakt ruimte voor het samen bepalen van richting, waardoor iedere speler zich intrinsiek gemotiveerd voelt om zowel zichzelf, het team als de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Dit leer je binnen het jaarprogramma Teamontwikkeling

Doordat jullie met een team deelnemen aan een incompany training of workshop kunnen we de inhoud geheel afstemmen op jullie wensen.

Persoonlijk leiderschap

Verbinden met jezelf
Drijfveren en behoeften
Vertrouwen en autonomie
Kwaliteiten en uitdagingen
Energiemanagement
Persoonlijke ontwikkelwens
Persoonlijk actieplan

Sociale intelligentie

Hoe zie jij jezelf?
Hoe zien anderen jou?
Communicatiestijlen (360 graden)
Feedback
Systemisch kijken

Groepsdynamiek

Groepsbewuste en -onbewuste
Fragmentatie en insluiten
Systemische intelligentie
Groeps- vs. persoonlijk geweten
Plek in het systeem innemen
Verbinding op afstand

Verbindend communiceren

Hart tot hart communicatie
Universele behoeften
Verbindende gesprekken
Teamcoaching
Verbinding met stakeholders

Teamontwikkeling

Gezamenlijke missie
Valkuilen en uitdagingen team
Talentmanagement
Erkenning vs. complimenten
Teamdoelstellingen
Vitaal team

340+ klanten waren je al voor

Onze klanten zijn niet alleen zeer te spreken over de inhoud van onze trainingen en ontwikkel-programma’s, zij waarderen ook onze persoonlijke, snelle en vriendelijke benadering. Onze opdrachtgevers beoordelen onze dienst dan ook met 8.9!

Fijne samenwerking. Goede communicatie vooraf zodat we konden aangeven waar we naar op zoek waren. Ook op de dag zelf werd ongeveer halverwege gevraagd of de workshop voldeed aan onze verwachting en werden er verschillende opties aangeboden om de rest van de workshop zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van ons team.Diana Hoogeboom Zakelijketrainer.nl
9/10
Prettig. Snelle reactie, goed meedenken. De geboden workshop sloot direct goed aan op onze wens dus veel maatwerk was niet nodig, maar er werd zeker meegedacht hoe we het zo goed mogelijk voor onze doelgroep konden aanbieden. IrisZakelijketrainer.nl
10/10
Prettige samenwerking. Fijn dat Zakelijke Trainer zich heeft verdiept in onze branche, processen en taken door middel van een bedrijfsbezoek. Voorafgaand aan de workshop ook de presentatie met elkaar doorgenomen. Top!Robin overbeek BloemZakelijketrainer.nl
10/10
Positief en leerzaam. Ook de aanloop richting de workshop ging fijn, er was goed contact.TessaZakelijketrainer.nl
10/10
Hele fijne samenwerking! Zowel tijdens alle voorbereidingen en de dag zelf is alles vlekkeloos verlopen. Aangezien we een dag voor 130 man organiseerden was het een flinke organisatie, maar ZakelijkeTrainer heeft ons geweldig bijgestaan in de organisatie ervan.Marnik VerschoorZakelijketrainer.nl
10/10
Erg positief, er werd snel contact opgenomen voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast werd er erg goed geluisterd naar de wensen en hieraan voldaan.Angela BarendregtZakelijketrainer.nl
10/10

Download de brochure

Meer informatie nodig? In onze brochure vind je alle informatie die je nodig hebt over het leiderschapsprogramma ‘Teamontwikkeling’.

Download de brochure

De opbouw van het programma

Het Teamontwikkeling jaarprogramma heeft een vaste opbouw om een zo effectief en duurzaam mogelijk resultaat te creëren. We verdelen de meetings over één jaar en monitoren het proces nauwkeurig. We zorgen voor een prettige mix van theorie en praktijk, zodat iedere leerstijl aan de orde komt.

8 live dagen (fysiek of online)

Tijdens deze dagen gaan we aan de slag met de thema’s uit het programma. We zetten in op persoonlijke reflectie en gaan het gesprek met elkaar aan. Aan de hand van praktische oefeningen trainen we verschillende vaardigheden en je ervaart direct wat wel en niet voor jou werkt. We geven waardevolle tips en tricks maar bieden je vooral diepgaande inzichten. We sluiten de dag af met een opdracht.

7 dagdelen online coaching (supervisie)

Deze momenten worden idealiter 2 tot 3 weken na de live dag georganiseerd en zijn bedoeld om dieper in te gaan op de stof. We bespreken de opdracht die je mee hebt gekregen en behandelen de vragen of opmerkingen die je hebt. Er is ruimte voor coaching, nog meer oefenen en diepgaande reflectie. We bewegen mee op de behoefte die er op dat moment is.

3 online trainingsmodules

Ter voorbereiding van de live dagen zijn er 3 online trainingsmodules van 2,5 tot 3 uur die je op een eigen gekozen moment volgt. Jullie krijgen toegang tot een persoonlijke online leeromgeving. Aan de hand van filmpjes, opdrachten en visuals wordt de theorie over het betreffende onderwerp gedeeld. De (reflectie) antwoorden die jij en je collega’s online invullen, gebruiken we als input voor de live dagen.

Onze programma’s zijn volledig op maat

Integenstelling tot veel andere aanbieders bieden wij maatwerk programma’s aan. Volledig afgestemd op jullie wensen en situatie.

Wat het programma daadwerkelijk oplevert?

 • Voelbare verbinding en meer vertrouwen in het team
 • Versterkte autonomie en zelforganiserend vermogen van het team
 • Verbindend communiceren: meer openheid en betrokkenheid
 • Constructief omgaan met miscommunicaties en conflicten
 • Effectief gebruik maken van ieders kwaliteiten, behoeften en drijfveren
 • Duidelijke richting en positieve stuurkracht
 • Vitaal en krachtig team dat floreert

Het uitgangspunt van elk leiderschapsprogramma

 • We werken met kleine groepen: minimaal 6 en maximaal 10 personen
 • Onze aanpak is persoonlijk en interactief
 • Er is ruimte om te experimenteren en het programma is gericht op het opdoen van (succes)ervaringen
 • We hebben een nieuwsgierige houding en stimuleren de verbinding
 • Kennis over Verbindend leiderschap

De investering?

De exacte investering is afhankelijk van de groepsgrootte. Het jaarprogramma Teamontwikkeling is al te boeken vanaf 3.795 euro per persoon (exclusief 21% btw).

Neem voor een offerte op maat contact op via info@zakelijketrainer.nl of bel 085-0608940.


Direct een offerte aanvragen
Download de brochure