Vitaliteitsprogramma

Het Vitaliteitsprogramma vergroot persoonlijke fitheid op elk gebied: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel. Tijdens het Vitaliteitsprogramma kiezen we voor een holistische aanpak. Dat wil zeggen dat we een brede visie op het menszijn hanteren. Wij zetten in op een verandering van binnenuit. Kiezen voor vitale medewerkers betekent kiezen voor een vitale organisatie met minder ziekteverzuim en optimale effectiviteit. Het Vitaliteitsprogramma is maatwerk: we stemmen de inhoud en oefeningen af op jullie situatie.

Offerte aanvragen
Brochure downloaden

Energie, motivatie en veerkracht

De drie uitgangspunten van vitaliteit zijn: energie, motivatie en veerkracht. Dit zorgt samen voor bevlogenheid, welzijn en duurzame inzetbaarheid. De mate waarin iemand zich energiek voelt en gemotiveerd is om persoonlijke- of organisatie doelen te behalen heeft direct invloed op jullie organisatie. Ook het vermogen van jullie medewerkers om met dagelijkse problemen of uitdagingen om te gaan heeft weerslag op de gezondheid van het bedrijf.

Vitale mensen = een vitaal bedrijf

Als jullie medewerkers zich vitaal en krachtig voelen zal hun unieke en intrinsieke bijdrage aan (de missie van) jullie organisatie merkbaar zijn. Ruim 15% van de beroepsbevolking heeft een burn-out. Dat is een hoge kostenpost voor werkgevers. Maar hier kun je als bedrijf wat aan doen. Als er grondige aandacht is voor vitaliteit in een bedrijf neemt het verzuim gemiddeld met 15% af. En daarnaast melden vitale medewerkers zich bijna 40% minder vaak ziek. (bron: TNO)

Hoe zou het zijn als alle medewerkers zich fit voelen op elk gebied in hun leven? Dat is pure winst. Niet alleen voor hen, maar ook voor jullie organisatie.

Dit leer je binnen het Vitaliteitsprogramma

Doordat jullie met een team deelnemen aan een incompany training of workshop kunnen we de inhoud geheel afstemmen op jullie wensen.

Persoonlijk leiderschap

Verbinden met jezelf
Drijfveren en behoeften
Kwaliteiten en uitdagingen
Vertrouwen en autonomie
Energiemanagement
Persoonlijk actieplan
Persoonlijke ontwikkelwens

Fysiek fit

Voeding en gezondheid
Gezonde levensstijl?
Body scan
Slaapcoaching
Bewegen: uithoudingsvermogen

Spiritueel fit

Universele behoeften
Holistisch kijken
Zingeving en persoonlijke missie
Bijdragen aan het grotere geheel
Plek in het systeem innemen

Mentaal fit

Denk- en gedragspatronen in beeld
Belemmerende- en helpende gedachten
Werking van je hersenen
Stressgedachten transformeren
Mindfulness

Sociaal fit

Hoe zie jij jezelf?
Hoe zien anderen jou?
Duurzame relaties bouwen
Communicatiestijlen

Emotioneel fit

Primaire en secundaire gevoelens
Energie, veerkracht en motivatie
Waarden en behoeften
Omgaan met emoties
Werkgeluk

340+ klanten waren je al voor

Onze klanten zijn niet alleen zeer te spreken over de inhoud van onze trainingen en ontwikkel-programma’s, zij waarderen ook onze persoonlijke, snelle en vriendelijke benadering. Onze opdrachtgevers beoordelen onze dienst dan ook met 8.9!

Fijne samenwerking. Goede communicatie vooraf zodat we konden aangeven waar we naar op zoek waren. Ook op de dag zelf werd ongeveer halverwege gevraagd of de workshop voldeed aan onze verwachting en werden er verschillende opties aangeboden om de rest van de workshop zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van ons team.Diana Hoogeboom Zakelijketrainer.nl
9/10
Positief en leerzaam. Ook de aanloop richting de workshop ging fijn, er was goed contact.TessaZakelijketrainer.nl
10/10
Zeer goed, er was goed contact in de voorbereidende fase en aan onze suggesties werd ook gehoor gegeven.Sandra van MaanenZakelijketrainer.nl
10/10
Positief. Ik moest op redelijk korte termijn een trainer vinden die een workshop kon verzorgen en dat is dankzij zakelijketrainer.nl gelukt. Er werd meegedacht over mogelijke onderwerpen en meteen actie ondernomen om de beschikbaarheid van trainers te checken. Niels van GeffenZakelijketrainer.nl
8/10
Erg positief, er werd snel contact opgenomen voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast werd er erg goed geluisterd naar de wensen en hieraan voldaan.Angela BarendregtZakelijketrainer.nl
10/10
Hele fijne samenwerking! Zowel tijdens alle voorbereidingen en de dag zelf is alles vlekkeloos verlopen. Aangezien we een dag voor 130 man organiseerden was het een flinke organisatie, maar ZakelijkeTrainer heeft ons geweldig bijgestaan in de organisatie ervan.Marnik VerschoorZakelijketrainer.nl
10/10

Download de brochure

Meer informatie nodig? In onze brochure vind je alle informatie die je nodig hebt over het leiderschapsprogramma ‘Vitaliteitsprogramma’.

Download de brochure

De opbouw van het programma

Het Vitaliteitsprogramma heeft een vaste opbouw om een zo effectief en duurzaam mogelijk resultaat te creëren. We verdelen de meetings over één jaar en monitoren het proces nauwkeurig. We zorgen voor een prettige mix van theorie en praktijk, zodat iedere leerstijl aan de orde komt.

8 live dagen (fysiek of online)

Tijdens deze dagen gaan we aan de slag met de thema’s uit het programma. We zetten in op persoonlijke reflectie en gaan het gesprek met elkaar aan. Aan de hand van praktische oefeningen trainen we verschillende vaardigheden en je ervaart direct wat wel en niet voor jou werkt. We geven waardevolle tips en tricks maar bieden je vooral diepgaande inzichten. We sluiten de dag af met een opdracht.

7 dagdelen online coaching (supervisie)

Deze momenten worden idealiter 2 tot 3 weken na de live dag georganiseerd en zijn bedoeld om dieper in te gaan op de stof. We bespreken de opdracht die je mee hebt gekregen en behandelen de vragen of opmerkingen die je hebt. Er is ruimte voor coaching, nog meer oefenen en diepgaande reflectie. We bewegen mee op de behoefte die er op dat moment is.

3 online trainingsmodules

Ter voorbereiding van de live dagen zijn er 3 online trainingsmodules van 2,5 tot 3 uur die je op een eigen gekozen moment volgt. Jullie krijgen toegang tot een persoonlijke online leeromgeving. Aan de hand van filmpjes, opdrachten en visuals wordt de theorie over het betreffende onderwerp gedeeld. De (reflectie) antwoorden die jij en je collega’s online invullen, gebruiken we als input voor de live dagen.

Onze programma’s zijn volledig op maat

Integenstelling tot veel andere aanbieders bieden wij maatwerk programma’s aan. Volledig afgestemd op jullie wensen en situatie.

Wat het programma daadwerkelijk oplevert?

 • Energieke, gemotiveerde en veerkrachtige medewerkers
 • Effectief omgaan met persoonlijke uitdagingen
 • Vitale en energieke medewerkers: burn-out preventie
 • Openheid: met elkaar in gesprek over vitaliteit
 • Minder ziekteverzuim (-15%): gezonde, krachtige en positieve organisatie
 • Verbindend communiceren: meer betrokkenheid

Het uitgangspunt van elk leiderschapsprogramma

 • We werken met kleine groepen: minimaal 6 en maximaal 10 personen
 • Onze aanpak is persoonlijk en interactief
 • Er is ruimte om te experimenteren en het programma is gericht op het opdoen van (succes)ervaringen
 • We hebben een nieuwsgierige houding en stimuleren de verbinding
 • Kennis over Verbindend leiderschap

De investering?

De exacte investering is afhankelijk van de groepsgrootte. Het Vitaliteitsprogramma is al te boeken vanaf 3395 euro per persoon (exclusief 21% btw).

Neem voor een offerte op maat contact op via info@zakelijketrainer.nl of bel 085-0608940.


Direct een offerte aanvragen
Download de brochure