Workshop Situationeel leidinggeven

Als leidinggevende of manager stimuleer je anderen te groeien. Je wilt in iedere situatie de juiste leiderschapsstijl toepassen, zodat je elk teamlid inspireert, motiveert en begeleidt om eruit te halen wat erin zit. Tijdens de workshop Situationeel leidinggeven ontdek je samen met je collega’s hoe je dat doet!

Offerte aanvragen
Brochure downloaden

Waarom de workshop Situationeel leidinggeven?

 • Je wilt voor ieder teamlid een betrokken leidinggevende zijn
 • Je leert jezelf als leidinggevende beter leren kennen;
 • Je (h)erkent sneller de behoeften van je teamleden
 • Je leert mensen te motiveren en inspireren
 • Je krijgt inzicht in leiderschapsstijlen en kunt deze je eigen maken
 • Je wilt anderen op hun gemak stellen in een sfeer van vertrouwen

De workshop Situationeel leidinggeven in het kort

Iedereen is anders. Dat is precies waar situationeel leiderschap om draait. Dat jij flexibel met andere mensen om kunt gaan. Dat je je benadering kunt aanpassen, naar de behoeften van je teamlid. Hoe dat werkt, leer je in de workshop Situationeel leidinggeven.

Als je het optimale uit je team wilt halen, is het belangrijk het vertrouwen van je medewerkers te winnen. Vertrouwen in de koers die je uitzet en de aanpak die je voor ogen hebt om jullie doelstellingen te realiseren.

Tijdens de workshop Situationeel leidinggeven leer je welke begeleiding en benadering het beste past bij elk type medewerker. Aan de hand van interactieve oefeningen breng je verschillende leiderschapsstijlen in de praktijk en ervaar je welke stijl wanneer het beste tot zijn recht komt.

Jouw gedrag heeft een belangrijke invloed op de motivatie van je team. Heb je enig idee welke signalen je bewust of onbewust afgeeft? Je krijgt meer inzicht in je eigen handelen en leert de reactie van anderen beter te lezen. Wie een open en eerlijke relatie weet op te bouwen, weet anderen in beweging te krijgen en voor het beste resultaat te gaan. Win-win!

Iedere organisatie, iedere leider is anders. Dat vraagt om een unieke aanpak. Wij kijken graag met je mee waar de behoefte ligt en passen de inhoud van de workshop daarop aan. Zodat jullie eruit halen wat erin zit! De workshop wordt incompany gegeven.

Wat levert de workshop Situationeel leidinggeven op?

 • Kennis van de stijlen die je als leidinggevende kunt inzetten
 • Weten in welke situatie je welke leiderschapsstijl toepast
 • Inzicht in jouw leidinggevende kwaliteiten en uitdagingen
 • Anderen laten groeien door (h)erkenning van hun behoeften
 • Kunnen communiceren en begeleiden vanuit kracht en verbinding
 • Vertrouwen winnen door het creëren van een open en veilige setting
Wat levert de workshop Situationeel leidinggeven op?

Download de brochure

Meer informatie nodig? In onze brochure vind je alle informatie die je nodig hebt over het leiderschapsprogramma ‘Workshop Situationeel leidinggeven’.

Download de brochure

Aanpak tijdens de workshop Situationeel leidinggeven

Het uitgangspunt van elke workshop die wij verzorgen is: haal eruit wat erin zit! Onze aanpak is persoonlijk en interactief. Er is ruimte om te experimenteren en de workshop is gericht op het opdoen van (succes)ervaringen. We hebben een nieuwsgierige houding en stimuleren de verbinding.

 • Persoonlijk
 • Interactief
 • Experimenteren
 • Krachtig
 • Ervaringsgericht
 • Verbindend
Aanpak tijdens de workshop Situationeel leidinggeven

Wat zeggen jullie voorgangers?

Hele fijne samenwerking! Zowel tijdens alle voorbereidingen en de dag zelf is alles vlekkeloos verlopen. Aangezien we een dag voor 130 man organiseerden was het een flinke organisatie, maar ZakelijkeTrainer heeft ons geweldig bijgestaan in de organisatie ervan.Marnik VerschoorZakelijketrainer.nl
10/10
Prettige samenwerking. Fijn dat Zakelijke Trainer zich heeft verdiept in onze branche, processen en taken door middel van een bedrijfsbezoek. Voorafgaand aan de workshop ook de presentatie met elkaar doorgenomen. Top!Robin overbeek BloemZakelijketrainer.nl
10/10
Erg positief, er werd snel contact opgenomen voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast werd er erg goed geluisterd naar de wensen en hieraan voldaan.Angela BarendregtZakelijketrainer.nl
10/10

De investering?

De investering is afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de workshop. De workshop Situationeel leidinggeven is al te boeken vanaf 1195 euro (exclusief 21% btw).

Neem voor een offerte op maat contact op via info@zakelijketrainer.nl of bel 085-0608940.


Direct een offerte aanvragen
Download de brochure