Workshop Communicatie

Deze workshop is met name interessant voor leidinggevenden, teams of professionals die effectiever willen communiceren. Dit kun je ontwikkelen door je te verbinden met anderen en rekening te houden met hun belangen en drijfveren. Op die manier vergroot je jouw effectiviteit en worden je doelen gemakkelijker bereikt. Tijdens de workshop Communicatie ontdek je samen met je collega’s hoe je dat doet.

Offerte aanvragen
Meer informatie

Waarom de workshop Communicatie?

 • Je wilt je invloed vergroten door effectief te communiceren
 • Je wordt je bewust van de kracht van non-verbale communicatie
 • Je leert beter begrijpen wat je collega’s of klanten drijft en motiveert
 • Je kunt miscommunicatie signaleren en ombuigen
 • Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke communicatiestijl
 • Je wilt je verbinden met anderen en je relaties versterken

De workshop Communicatie in het kort

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Doelen bereik je niet alleen, dat vraagt om goede samenwerking. Ben je je bewust van hoe je communicatie je samenwerking beïnvloedt? Welke invloed heeft jouw communicatiestijl op het gedrag van anderen?

Als je het optimale uit de samenwerking met collega’s wilt halen, is het belangrijk om écht contact te maken. De signalen die jij afgeeft, verbaal en non-verbaal, hebben direct invloed op het gedrag van anderen. Tijdens de workshop Communicatie staan we stil bij jouw manier van communiceren.

Neem je vaak het voortouw in gesprekken? Of ben je juist verlegen? In hoeverre geef je ruimte aan anderen? Luister je écht naar wat zij te zeggen hebben? Er zijn verschillende manieren van communiceren, elk geschikt voor andere situaties. Tijdens de workshop oefenen we diverse gesprekstechnieken en ervaar je hoe je effectief en sturend kunt communiceren om jouw doelen te bereiken.

Extra – online training Verbindend communiceren

Voor dit specifieke onderwerp bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan de live workshop een online training te volgen over de methode Verbindend communiceren. In deze 2,5 uur durende training leer je meer over het gedachtengoed en jouw eigen manier van communiceren. De online training bestaat uit video’s, theorie, oefeningen en reflectievragen. Deze training is te volgen op elk gewenst tijdstip. Jouw input (en die van je collega’s) wordt gebruikt ter voorbereiding van de live workshop. Op die manier haal je eruit wat erin zit! Lees meer…

Ieder team, ieder persoon is anders. Dat vraagt om een unieke aanpak. Wij kijken graag met je mee waar de behoefte ligt en passen de inhoud van de workshop daarop aan. Zodat jullie eruit halen wat erin zit! De workshop wordt incompany gegeven.

Wat levert de workshop Communicatie op?

 • Kennis van de verschillende communicatiestijlen
 • Bewust van je eigen communicatiestijl
 • Weten welke communicatietechniek wanneer werkt
 • Inzicht in de invloed van non-verbale communicatie
 • Verbinding creëren door anderen de ruimte te geven in het gesprek
 • Optimale samenwerking dankzij (meer) effectieve communicatie
Wat levert de workshop Communicatie op?

Download de brochure

Meer informatie nodig? In onze brochure vind je alle informatie die je nodig hebt over het leiderschapsprogramma ‘Workshop Communicatie’.

Download de brochure

Aanpak tijdens de workshop Communicatie

Het uitgangspunt van elke workshop die wij verzorgen is: haal eruit wat erin zit! Onze aanpak is persoonlijk en interactief. Er is ruimte om te experimenteren en de workshop Communicatie is gericht op het opdoen van (succes)ervaringen. We hebben een nieuwsgierige houding en stimuleren de verbinding.

 • Persoonlijk
 • Interactief
 • Experimenteren
 • Krachtig
 • Ervaringsgericht
 • Verbindend
Aanpak tijdens de workshop Communicatie

Wat zeggen jullie voorgangers?

Fijne samenwerking. Goede communicatie vooraf zodat we konden aangeven waar we naar op zoek waren. Ook op de dag zelf werd ongeveer halverwege gevraagd of de workshop voldeed aan onze verwachting en werden er verschillende opties aangeboden om de rest van de workshop zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van ons team.Diana Hoogeboom Zakelijketrainer.nl
9/10
Het was heel prettig dat we het programma op maat konden afstemmen zodat onze wensen en trainingsdoelen goed behandeld konden worden.GerdaZakelijketrainer.nl
10/10
Positief. Ik moest op redelijk korte termijn een trainer vinden die een workshop kon verzorgen en dat is dankzij zakelijketrainer.nl gelukt. Er werd meegedacht over mogelijke onderwerpen en meteen actie ondernomen om de beschikbaarheid van trainers te checken. Niels van GeffenZakelijketrainer.nl
8/10

De investering?

De investering is afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de workshop. De workshop Communicatie is al te boeken vanaf 1095 (exclusief 21% btw).

Neem voor een offerte op maat contact op via info@zakelijketrainer.nl of bel 085-0608940.


Direct een offerte aanvragen
Download de brochure