Training Groepsdynamiek

De training Groepsdynamiek is specifiek ontworpen voor leiders, managers en professionals die de onzichtbare invloeden in hun organisatie of team willen ontdekken en willen bouwen aan een vitale en effectieve groep mensen.

Offerte aanvragen
Meer informatie

Wat leer je tijdens de training Groepsdynamiek?

 • Wat ervoor nodig is om als team goed te functioneren
 • Hoe je zorgt voor interactie op individueel én groepsniveau
 • Wat je kunt doen om ruimte te bieden aan ieders behoeften
 • Hoe je omgaat met weerstand en conflicten voorkomt
 • Wat je kunt doen om de groep te motiveren
 • Hoe je vertrouwen geeft en een veilige leeromgeving creëert

De training Groepsdynamiek in het kort

Ieder individu is anders en elke groep is anders. Daarom is het elke keer weer een uitdaging om in te spelen op groepsgedrag en samen tot een goed resultaat te komen. De training Groepsdynamiek maakt je bewust van wat er in een groep speelt en hoe je hier op natuurlijke wijze invloed op uitoefent. Hoe kun je de effectiviteit van jouw team vergroten? Hoe breng je een groep mensen in beweging, zonder voorbij te gaan aan de individuele behoeften van je teamleden?

Dat zijn vragen die aan bod komen tijdens de training Groepsdynamiek, waar je leert effectief groepen te begeleiden. Als je weet hoe een groep functioneert en zich ontwikkelt, weet je hoe je jouw aanpak daarop af kunt stemmen.

Je gaat daarom aan de slag met een reeks interactieve oefeningen die helpen je inzicht in groepsprocessen te vergroten en te improviseren bij onverwachte situaties en/of weerstand. Wanneer jij je bewust wordt van wat er onbewust speelt, ben jij in control.

Extra – online training Groepsdynamiek

Voor dit specifieke onderwerp bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan de bijeenkomst een online training te volgen over groepsdynamiek. In deze 2,5 uur durende module leer je meer over de werking van groepsdynamiek en jouw unieke bijdrage daaraan. De online training bestaat uit video’s, theorie, oefeningen en reflectievragen. Deze training is te volgen op elk gewenst tijdstip. Jouw input (en die van je collega’s) wordt gebruikt ter voorbereiding van de fysieke bijeenkomst. Op die manier haal je eruit wat erin zit! Lees meer...

Iedere organisatie, ieder team is anders. Dat vraagt om een unieke aanpak. Wij kijken graag met je mee waar de behoefte ligt en passen de inhoud van de training daarop aan. Zodat jullie eruit halen wat erin zit! De training wordt incompany gegeven.

Wat levert de training Groepsdynamiek op?

 • Kennis van de theorie over groepsdynamica
 • Inzicht in het groepsvormingsproces en de individuele bijdragen
 • In staat om de onderstroom in een groep aan te voelen en te erkennen
 • Bewust van hoe individuele kwaliteiten tot hun recht komen
 • Weten hoe je effectief kunt interveniëren bij lastige situaties
 • Een vertrouwelijke en veilige setting kunnen creëren
Wat levert de training Groepsdynamiek op?

Download de brochure

Meer informatie nodig? In onze brochure vind je alle informatie die je nodig hebt over het leiderschapsprogramma ‘Training Groepsdynamiek’.

Download de brochure

Aanpak tijdens de training Groepsdynamiek

Het uitgangspunt van elke training die wij verzorgen is: haal eruit wat erin zit! Onze aanpak is persoonlijk en interactief. Er is ruimte om te experimenteren en de training is gericht op het opdoen van (succes)ervaringen. We hebben een nieuwsgierige houding en stimuleren de verbinding.

 • Persoonlijk
 • Interactief
 • Experimenteren
 • Krachtig
 • Ervaringsgericht
 • Verbindend
Aanpak tijdens de training Groepsdynamiek

Wat zeggen jullie voorgangers?

Fijne samenwerking. Goede communicatie vooraf zodat we konden aangeven waar we naar op zoek waren. Ook op de dag zelf werd ongeveer halverwege gevraagd of de workshop voldeed aan onze verwachting en werden er verschillende opties aangeboden om de rest van de workshop zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van ons team.Diana Hoogeboom Zakelijketrainer.nl
9/10
Prettige samenwerking. Fijn dat Zakelijke Trainer zich heeft verdiept in onze branche, processen en taken door middel van een bedrijfsbezoek. Voorafgaand aan de workshop ook de presentatie met elkaar doorgenomen. Top!Robin overbeek BloemZakelijketrainer.nl
10/10
Hele fijne samenwerking! Zowel tijdens alle voorbereidingen en de dag zelf is alles vlekkeloos verlopen. Aangezien we een dag voor 130 man organiseerden was het een flinke organisatie, maar ZakelijkeTrainer heeft ons geweldig bijgestaan in de organisatie ervan.Marnik VerschoorZakelijketrainer.nl
10/10

De investering

De investering is afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de training. De training Groepsdynamiek is al te boeken vanaf 3190 (exclusief 21% btw) voor een dag.

Neem voor een offerte op maat contact op via info@zakelijketrainer.nl of bel 085-0608940.


Direct een offerte aanvragen
Download de brochure